3 penggempur berbisa nyata bagi Nafuzi satu keselesaan

KUALA LUMPUR: Tiga ‘anak panah’ di jent3ra ser4ngan yang boleh digunakan dilihat mampu memberi kelebihan buat Terengganu FC (TFC) untuk membantu pasukan mengharungi musim 2022.

Situasi itu diakui pengendali skuad Penyu, Nafuzi Zain susvlan kehadiran dua pengg3mpur baharu iaitu Tchetche Kipre dan Kpah Sherman, meny4ksikan dia memiliki pilihan lebih luas selain Jordan Mintah bagi menajamkan lagi jent3ra ser4ngan.

Katanya, ketiga-tiga peny3rang itu mempunyai kelainan yang tersendiri dalam memperagakan 4ksi sambil menyifatkan mereka akan berd3pan persa!ngan sihat dalam mer3but tempat.

Apa yang pasti, Nafuzi mahu setiap pemain tidak kira yang baharu atau lama tetap bekerjasama untuk terus memberikan yang terbaik dalam mencipta k3serasian terbaik menjelang sa!ngan Liga Super musim ini.

“Kita boleh nampak bagaimana TFC menambahbaik kualiti pasukan terutamanya di bahagian ser4ngan di mana kita ada tiga pemain ini. Saya harap kombinasi mereka dapat memberi impak kepada pasukan.

“Kita akan mengharungi musim yang panjang, jadi apa sahaja boleh berlaku dan saya teruja apabila kita akan sentiasa ada pemain yang bersedia untuk diturunkan dan pilihan yang lebih luas kali ini.

“Kita akan lihat daripada segi keperluan, cara bermain daripada mereka dan semestinya masing-masing akan ada peluang mereka sendiri untuk ber4ksi berdasarkan prestasi semasa nanti,” katanya.

Selain dua peny3rang yang disamb4r daripada Kedah Darul Aman (KDA) FC itu, mereka turvt meng!kat lagi pemain import baharu iaitu Pape Diakite, Luke Woodland serta bekas pemain Mel4ka United FC, Manuel Ott.

Sumber – BH