Aiman Int4i Peluang Bersama KDA FC

Alor Setar: Pemain tengah Kedah Darul Aman FC (KDA FC), Aiman Afif menganggap peluang ber4ksi dalam tempoh lebih lama pada perl4wanan pra musim adalah medan terbaik untuknya membuktikan keupayaan bersama skuad Hijau Kuning.

Pemain berusia 20 tahun itu diturunkan ketika 4ksi pra musim bertemu skuad Proj3k Sukan MSN Bawah 21 (U21) semalam sekali gus membolehkannya mengint4i peluang membarisi skuad utama kend4lian Aidil Sharin Sahak.

“Kami perlu r3but peluang yang diberikan sebaiknya semasa perl4wanan pra musim ini untuk membuktikan kemampuan supaya dapat terpilih ke barisan skuad utama pada perl4wanan Sumb4ngsih dan 4ksi Liga yang akan bermula nanti.

“Walaupun semalam kami ber4ksi dengan pihak l4wan yang lebih muda, namun pemain dilihat dapat memanfaatkan sepenuhnya ruang yang diberikan dalam perl4wanan itu sebagai persiapan untuk mengh4dapi 4ksi liga,” katanya.

Sementara itu seorang lagi pemain tengah KDA FC, Tam Sheang Tsung juga bertekad untuk terus bekerja k3ras membuktikan kemampuan dan pengalamannya yang dimilikinya.

“Kita boleh lihat prestasi yang ditunjukkan pasukan semakin baik, namun tunjuk ajar yang diatur ketua jurulatih adalah perkara asas paling penting.

“Jika kami terus mengikuti segala arahan yang diberi, saya percaya pasukan akan menjadi lebih m4ntap,” katanya.

Kedah sudah melalui empat perl4wanan pra musim iaitu men3ntang Penang FC pada 19 dan 21 Februari lalu di Alor Setar dan Pulau Pinang.

Ia kemudian diikuti perl4wanan men3ntang Selangor FC 2 (SFC 2) dan Skuad Projek MSN Bawah 21 (U21) pada pada 24 dan semalam di Lembah Klang.

Sumber MH