Antara Punca JDT II Kembali B4ngkit

Johor Bahru: Pengendali Johor Darul Ta’zim II (JDT II), Rafael Gil Sanchez menyifatkan keb4ngkitan barisan pemain pasukan itu untuk melakar kemenangan 3-1 menew4skan Kuching City FC pada aksi Liga Perdana di Stadum Larkin, malam tadi cukup men4kjubkan.

Beliau berkata, ketika rehat pada babak rehat barisan pemain tampak tidak bersemangat dan sugvl selepas ketinggalan 0-1 dan tampak wajah mereka tampak begitu ris4u untuk menyambung semula aksi babak kedua.

“Saya sunt!k semula semangat pemain supaya beraksi dengan tenang dan tidak mudah p4nik kerana ada baki 45 minit lagi untuk men3ntang Kuching City FC dan mengingat setiap pemain agar mempamerkan corak permainan yang konsisten.

“Malah saya juga mengarahkan pemain kerap meng4wal bola dan sering bergerak bagi meng3lirukan benteng l4wan supaya mudah kita bertindak melakukan ser4ngan berb4haya dan pemain mengikut arahan sekali gus membawa kepada kemenangan.

“Kehadiran pemain Johor Darul Ta’zim (JDT) seperti Syafiq Ahmad, Akhyar Rashid dan Syazwan Andik Ishak turut memainkan peranan buat JDT II mencipta kemenangan malah ketiga-tiga pemain itu membentuk persefahaman yang baik bersama pemain lain,” katanya.

Sementara itu, penolong ketua jurulatih Kuching City FC, Sulaiman Hussain bagaikan tidak dapat menyembunyi perasaan kec3wa akibat kecu4ian pemain pasukan itu yang menjadi punca utama gawang mudah dib0losi.

“Dua g0l yang terhasil adalah daripada pemain yang sama iaitu Feroz (Baharudin) yang men4nduk bola. Situasi itu menunjukkan kami terlalu l3ka dan membiarkan pemain itu bergerak bebas walaupun babak pertama kita beraksi dengan baik.

“Ini adalah aksi kedua kami dan kedua-dua perl4wanan di gelanggang l4wan namun itu bukan alasan dan percaya pada aksi seterusnya pemain akan b4ngkit kerana dua perl4wanan yang dih4rungi lebih kepada untuk menguji keserasian,” kata Sulaiman.

Sumber MH