Barisan Pemain Selangor FC Mendapat Pujian

KUANTAN: Tugas g3tir bakal menanti Sri Pahang FC apabila berdepan Selangor FC pada perl4wanan pertama s4ingan Liga Super di Stadium Bandaraya Petaling Jaya, malam esok.

Ketua jurulatihnya, Thomas Dooley berkata, ini kerana tuan rumah memiliki barisan pemain yang bagus terutama import yang menuntut pemainnya bekerja keras.

“Pada masa sama, Selangor akan memastikan kelebihan bermain di tempat sendiri untuk mencatatkan kemenangan. “Bagaimanapun, kami juga mahukan kemenangan terutama pada perl4wanan pertama liga sebagai sunt!kan semangat. “Saya percaya dengan persiapan yang dilakukan termasuk beraksi pada perl4wanan persahabatan baru-baru ini akan membantu meningkatkan prestasi pasukan.

“Sebagai jurulatih, sudah pasti saya inginkan kemenangan pada setiap perl4wanan dan diharapkan semua pemain dapat memberikan persembahan terbaik mereka,” katanya.

Pada perl4wanan itu, jurulatih kelahiran Jerman itu bakal mempert4ruhkan dua peny3rang import, Yevhen Bokhashvili dan Pedro Henrique untuk mengetuai jent3ra ser4ngan Sri Pahang.

Tiga import lain iaitu Herold Goulon dan Mamadou Wague akan mengukuhkan bahagian pert4hanan manakala jent3ra tengah pula dikemudi Lee Tuck.

Dalam perkembangan berkaitan, Dooley berkata, Goulon dilantik sebagai kapten pasukan.

Katanya, pengalaman dan pilihan dalam kalangan pemain akan memastikan Goulon mampu memimpin pasukan terutama mengukuhkan bent3ng pasukan.

Sumber MH