Beberapa Perl4wanan Yang Amat Penting

PENGURUSAN Melaka yakin skuad berkenaan akan b4ngkit pada baki tujuh perl4wanan selepas aksi liga Malaysia yang dijangka bersambung paling awal pertengahan bulan depan.

Pengurus pasukan skuad Hang Tuah, Muhammad Akram Abdullah berkata, berada di kedudukan ke -11 liga selepas pemot0ngan tiga mata pastinya laluan p3rit untuk kembali mel0njak, namun ia seharusnya menjadi titik tolak keb4ngkitan semula.

Menurutnya, walaupun persiapan pasukan agak agak terhad buat masa ini terutama menerusi latihan mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang k3tat, namun ia bukan hal4ngan buat anak buah jurulatih Zainal Abidin Hassan untuk memberikan yang terbaik.

Beliau berkata, komitmen pemain dilihat amat tinggi sepanjang latihan namun selepas melihat kesungguhan mereka menerbitkan keyakinan setiap pemain bakal bertindak cemerlang pada baki sa!ngan kelak.

“Justeru saya mengharapkan latihan penuh 15 Julai ini menerusi kebenaran kontak membolehkan mereka mempraktikkan corak permainan yang diterapkan bagi berdepan sa!ngan kompet!tif.

“Latihan seperti biasa amat perlu dalam memastikan tempo mereka tidak ters4sar sebaliknya kental fokus untuk menyumbang mata berharga pada setiap perl4wanan,” katanya.

Baginya, diakui setiap perl4wanan amat penting dalam misi meraih mata penuh sekali gus memperbaiki kedudukan di carta liga.

Akram berkata, sebarang kealp4an harus dielakkan daripada berlaku kerana ia boleh menj3jaskan kedudukan di akhir liga kelak

Sumber-MH