Beberapa Ubi Muda Dalam Radar Cheng Hoe

Kuala Lumpur: Mahu Harimau Malaya tampil lebih segar dan bertenaga menyebabkan beberapa ubi muda pasukan Liga Malaysia menjadi pilihan dipanggil pada kem latihan pusat skuad negara, September ini.

Antara pemain baharu dikatakan dalam radar barisan kejurulatihan Harimau Malaya termasuk dua pemain Terengganu FC, iaitu Hakimi Abdullah dan Faizal Halim; tonggak linc4h Penang FC, Mohammad Al-Hafiz Harun dan pertahanan Selangor FC, Sharul Nazeem.

Pemilihan pemain muda itu berdasarkan prestasi memvkau dipamerkan beberapa pemain lebih ‘junior’ dalam skuad kebangsaan pada perl4wanan Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 di Emeriah Arab Bersatu (UAE), Jun lalu.

Pengendali Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe berkata, pemain berkenaan sememangnya dalam pemerhatian, namun terlalu awal untuk mengesahkan pemilihan mereka ke dalam skuad kebangsaan.

Beliau berkata, ketika ini s4ingan baru saja bersambung seterusnya pemain berkenaan harus terlebih dahulu membuktikan kemampuan masing-masing untuk disenaraikan dalam skuad kebangsaan.

“Kami sememangnya mem4ntau beberapa pemain termasuklah empat tonggak pasukan Liga Super itu, namun tidak boleh mengatakan mereka sah diserap dalam skuad kebangsaan kerana terlalu awal untuk berbuat demikian.

“Mereka dipilih berdasarkan kemampuan dan prestasi terkini selain kehadirannya mampu memberi imp4k dalam skuad kebangsaan,” katanya, ketika dihubungi Arena Metro.

Terdahulu, selepas dikr!tik hebat peminat bola s3pak tanah air yang mem3ertik4ikan pemilihan pemain, akhirnya barisan kejurulatihan skuad Harimau Malaya dijangka memanggil beberapa muka baharu pada kem latihan pusat negara September ini.

Pasukan negara yang g4gal menyerlah dalam k3mpen Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di UAE bulan lalu did4kwa membariskan pemain kurang mendapat minit permainan hingga menyebabkan pasukan sekadar menamatkan s4ingan di tangga ketiga di belakang UAE dan Vietnam.

Sumber-MH