Beliau Masih Belum Berpuas Hati

KUANTAN: Dollah Salleh masih belum puas h4ti dengan prestasi Sri Pahang FC biarpun mencatat kemenangan 4-0 ke atas Kelantan United 4-0 pada perl4wanan persahabatan di Stadium Darul Makmur, malam tadi.

Pengurus pasukan itu berkata, kemenangan besar berkenaan tidak menggambarkan skuad bimbingannya itu berada pada prestasi terbaik kerana masih ada kelem4han yang perlu diatasi.

“Menang 4-0 ke atas Kelantan United tidak boleh dinilai daripada segi pencapaian terbaik kerana perl4wanan ini lebih kepada memperkemaskan j3ntera pasukan. Jika dilihat pada prestasi keseluruhan, saya tidak begitu gembira walaupun jent3ra ser4ngan berjaya menghasilkan gol.

“Masih banyak yang perlu dipertingkatkan lagi bukan sahaja di bahagian ser4ngan, malah posisi tengah dan pertahanan juga perlu lebih kemas,” katanya.

Pada perl4wanan itu, empat g0l Sri Pahang masing-masing satu gol dij4ringkan oleh Muhd Nur Izzat Che Awang, Yevhen Bokhashvili, Lee Tuck dan Baqiuddin Shamsudin. Aksi itu lebih kepada memperbaiki kel3mahan terutana jent3ra ser4ngan yang tumpul dalam lima perl4wanan lalu.

Kegag4lan jent3ra hadapan itu menyebabkan Sri Pahang gag4l beraksi cemerlang apabila sekadar melakar satu kemenangan dan satu seri. Dengan sekadar mengut!p empat mata, ia meletakkan skuad Tok Gajah di kedudukan ke-11 liga.

Sumber BH