Berharap Perkara Berkenaan Memb4ngkitkan Semangat Melaka United

Melaka: Melaka United Football Club (MUFC) mengekalkan warna hijau sebagai jersi utama pasukan berkenaan yang sin0nim dengan skuad Hang Tuah bagi sa!ngan Liga Malaysia 2021.

Majlis pelanc4ran jersi baharu berkenaan disempurnakan Ketua Menteri Melaka yang juga Presiden Persatuan Bolas3pak Melaka United (Musa), Datuk Seri Sulaiman Md Ali di Stadium Hang Jebat, Paya Rumput malam tadi.

Sulaiman berkata, majlis pelanc4ran kali ini mencatat sejarah diadakan secara atas talian bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Menurutnya, musim ini meny4ksikan MU menggunakan pakaian keluaran jenama sukan Al-Ikhsan Sports Sdn Bhd buat tahun yang kedua dengan warna hijau muda dipilih sebagai jersi tuan rumah.

Katanya, pemilihan berkenaan sekali gus mengekalkan warna tradisi yang sinonim dengan dengan pasukan terbabit, sementara jersi di tempat l4wan pula berwarna kelabu dan bagi jersi ketiga bakal dilancarkan sekitar April depan.

Sehubungan itu, beliau dan seluruh peminat mengharapkan jersi baharu berkenaan mampu memb4ngkitkan semangat pemain untuk memberikan terbaik sepanjang musim ini dalam mel4kar kejayaan gemilang.

“Dalam masa sama saya memohon penyokong untuk terus berdoa supaya rant4ian pand3mik Cov!d-19 bakal lenyap bagi membolehkan peminat kembali ke stadium memberikan sokongan padu buat pasukan.

“Apa yang pasti kehadiran penyokong ke gelanggang perl4wanan mampu mengembalikan kemeriahan dan keceriaan bola s3pak Malaysia seperti sebelum Cov!d-19 terutama buat pasukan MUFC,” katanya.

Hadir sama pada pel4ncaran berkenaan, Ketua Eksekutif MUFC Sdn Bhd, Datuk Mohd Saiful Mat Sapri.

Sumber MH