Berharap Perkara Tersebut Segera Dilupakan Pertahanan Tengah TFC

Kuala Terengganu: Episod m4lang dua kali berturut-turut ‘menghadiahkan’ sep4kan penalti kepada l4wan selepas bola terkena tangan ketika aksi Liga Super bertemu Melaka United FC (MUFC) dan Sabah FC mahu segera dilupakan pertahanan tengah Terengganu FC (TFC), Shahrul Nizam Ros Hasni (Nijey).

Sebaliknya pemain muda meningkat naik kelahiran Kelantan berusia 23 tahun itu tekad memb4las kepercayaan jurulatih jika diturunkan bertemu PJ City FC di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak, malam esok.

Malah tahap keyakinan bekas tonggak skuad Bawah 23 kebangsaan itu yang baharu musim pertama menyarung jersi TFC juga kian meningkat selepas mengh4rungi lima perl4wanan liga setakat ini.

“Insya-Allah jika masih diberi peluang oleh jurulatih, saya akan berikan aksi terbaik men3ntang PJ City FC malam esok ditambah pula tahap keyakinan kian meningkat selepas mengh4rungi lima perl4wanan liga setakat ini.

“Mimpi ng3ri bola terkena tangan juga mahu segera dilupakan biarpun tidak menyangka dua kali berturut-turut saya mengalami situasi sama ketika perl4wanan. Tapi apa boleh buat, bola terkena tangan itu secara tidak sengaja walaupun saya cuba meng3lak, apapun saya perlu jadikan peristiwa itu sebagai pengajaran berguna dan perlu belajar lagi bagi mengelak perkara sama terjadi, lagipun saya masih muda,” katanya kepada Sukan NSTP hari ini.

Sementara itu, kem TFC turut dik3jutkan dengan takdir men!mpa penjaga g0l utamanya, Muhammad Rahadiazli Rahalim yang terp4ksa mengucapkan selamat tinggal selepas mengalami kec3deraan anterior cruciate ligament (ACL).

Perkhabaran duk4 itu dik0ngsi menerusi laman s0sial TFC hari ini yang sekali gus menyaksikan pemain itu juga dijangka bakal terlepas aksi pertamanya menyarung jersi skuad Harimau Malaya.

Sebelum ini dua ‘arkitek’ skuad Penyu itu iaitu kapten Namibia, Petrus Shitembi dan pemain tempatan meningkat naik, Azalinullah Alias juga terpaksa melupakan s4ingan musim ini selepas masing-masing mengalami kec3deraan ACL.

Menerusi laman s0sial TFC hari ini, Rahadiazli yang beraksi cemerlang dalam lima perl4wanan Liga Super sebelum ini mengalami kec3deraan lutvt ketika menjalani sesi latihan bersama pasukannya pada Rabu lalu.

Sumber MH