Berita Mengejut Itu, Mengundang Rasa Sedih Safawi

Kuala Lumpur: Mus!bah yang menimpa tonggak Johor Darul Ta’zim (JDT) Syafiq Ahmad jelas mengejutkan ramai pihak termasuk rakan sepasukannya di Harimau Malaya, Safawi Rasid.

Berita mengejutkan itu jelas turut mengund4ng rasa sedih Safawi dan berharap Syafiq bersabar dalam men3mpuh dug4an yang begitu berat.

Safawi berkata, dia mengetahui kem4langan menimpa Syafiq menerusi Whatsapp rakan lain selain turut membacanya di laman sosial.

“Cukup besar dug4an yang menimpa Syafiq selepas kehil4ngan insan tersayang iaitu ibu mentua dan anak keduanya.

“Saya mendoakan Syafiq tabah dan banyak bersabar selain memohon peminat bola s3pak tanah air memberikan sokongan sewajarnya kepada pemain berkenaan.

“Ketika ini, saya mendapatkan maklumat lanjut daripada rakan sepasukan dan turut menghubungi Syafiq berkaitan mus!bah yang menimpannya,” katanya, ketika dihubungi Arena Metro.

Syafiq yang juga pemain skuad Harimau Malaya terbabit dalam kem4langan awal pagi tadi yang meng0r bankan bayi lelakinya berusia 22 hari.

Dua lagi yang m4ut dalam n4has kira-kira jam 5.30 pagi di KM163 Lebuh Raya Utara Selatan di Sungai Bakap itu ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 30an.

Dalam kejadian itu, Muhammad Syafiq, 25, dan seorang lagi anak perempuannya, dikenal pasti sebagai Aaira Nur Saffiya, 2, c3dera ringan, manakala isterinya, Nur Amalina Nur Ain, 25, p4rah.

Sumber-MH