C4baran Yang Perlu Dih4rungi Sabah FC

Kota Kinabalu: Walaupun akui berdepan tugas suk4r, pengendali Sabah, Kurniawan Dwi Yulianto tetap yakin anak didiknya mampu memberi s4ingan s3ngit kepada Kedah Darul Aman (KDA) FC dalam aksi Liga Super di Stadium Darul Aman, malam ini.

Katanya, kejayaan mereka mencur! satu mata ketika bertemu Melaka United di Stadium Hang Jebat, Sabtu lalu, memberi sunt!kan semangat kepada mereka untuk terus membvru mata di gelanggang lvwan.

“Kedah ialah juara Piala FA dua tahun lalu dan naib juara Liga Super musim lalu, mereka tentunya bukan l4wan yang mudah kerana mereka pasukan yang mantap.

“Ia adalah c4baran buat kami tetapi saya tetap percaya dengan kemampuan dimiliki pemain yang ada dalam skuad sekarang, mereka juga sangat bersemangat dan mudah-mudahan strategi kami juga menjadi kali ini.

“Staf kejurulatihan juga telah membuat analisa bagaimana Kedah bermain, kita cuba untuk membuat taktikal mel4wan Kedah dan berharap ia boleh berjalan dengan baik sesuai dengan apa yang kita renc4nakan…kami akan cuba yang terbaik,” katanya.

Sementara itu, Kurniawan enggan mend3dahkan kesebelasan utamanya namun menegaskan hanya pemain yang cergas sepenuhnya akan disenaraikan.

Beliau berkata, beberapa perubahan mungkin dilakukan berikutan ada pemain yang beraksi Sabtu lalu mengalami kec3deraan.

“Mungkin ada sedikit perubahan disebabkan ada pemain alami kec3deraan. Saya tahu mereka tetap semangat dan mahu bermain tetapi seperti yang saya tegaskan sebelum ini, kami tidak mahu mem4ksa pemain yang tidak seratus peratus bersedia, kita kena fikir ris!ko dan karier mereka juga,” katanya.

Sumber MH