Cari Pasal, Buat Benda Pelik Dalam Tandas

POLIS men4han seorang lelaki bagi membantu sias4tan berhubung gambar separuh bog3l yang diambil di tandas sebuah sekolah di Bukit Mertajam hingga tul4r di laman sosial.

Lelaki berusia 42 tahun itu dit4han di rumahnya dekat Taman Permai Jaya, kira-kira jam 12 tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, tangk4pan dibuat selepas pegawai kanan polis melihat paparan gambar seorang lelaki berpakaian seragam melakukan perkara tidak sen0noh ters3bar di Facebook (FB).

“Selepas tangk4pan dibuat, pihak sekolah serta persatuan ibu bapa dan guru (PIBG) hadir membuat lap0ran polis terhadap susp3k.

“Pihak sekolah dan PIBG k3sal kerana perbuatan itu menyebabkan mereka difitn4h tidak melap0rkan perkara berkenaan kepada polis sedangkan mereka tidak tahu sehinggalah melihat gambar berkenaan tersebar di FB,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, semakan yang dibuat mendapati susp3k membuat lap0ran polis semalam dengan memaklumkan dia divgut individu tidak dikenali.

“Individu itu meminta wang sebanyak RM5,000 jika tidak mahu gambar separuh b0gel tersebar kepada umum.

“Takut dengan ugvtan itu, susp3k membuat lap0ran polis namun gambar kelakuan tidak senon0hnya mula tersebar hari ini,” katanya.

K3s disi4sat mengikut S3ksyen 14 Akta Kes4lahan Kecil 1955 kerana berkelakuan tidak sen0noh di tempat awam.

Sumber-MH