Dic4mpak Dari Tingkat 4 “Tindakan Mel4mpau Warga Nigeria Ini”

Kuala Lumpur: Kanak-kanak berusia empat tahun m4 ut dipercayai dic4mpak dari tingkat empat apartment di Danau Kota, di sini, hari ini.

Ketua Jabatan Sias4tan Jen4yah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Nik Ros Azhan Nik Abd Hamid berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 8 pagi.

“Sias4tan mendapati, susp3k warga Nigeria berusia 42 tahun cuba mer0gol salah seorang anak tirinya yang sedang tidur di ruang tamu namun cuba dihalang oleh isteri dan anak-anak yang lain.

“Anak tiri m4ngsa berusia 19 hingga 29 tahun itu cuba menghalang susp3k berang dengan kejadian itu, susp3k mengamuk dan memukul serta mengh3ntak kesemua m4ngsa yang ada di dalam rumah berkenaan,” katanya.

Nik Ros Azhan berkata, isteri dan anak-anak cuba menyelamatkan diri dan keluar dari rumah untuk dapatkan bantuan jiran dan pengawal keselamatan.

“Melihat m4ngsa menj3rit dan meminta tolong susp3k kemudian mengangkat m4ngsa, membawanya ke tingkap luar bilik utama dan menc4mpak keluar hingga jatuh ke bawah.

“Susp3k juga turut melompat keluar melalui tingkap yang sama.

“Susp3k yang ced3ra tidak dapat melarikan diri dan dit4ngkap oleh pengawal keselamatan dan orang awam sebelum diserahkan kepada polis.

“Susp3k dan m4ngsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk raw4tan sebelum dit4han bagi membantu siasatan mengikut S3ksyen 302 K4nun Kes3ksan,” katanya.

Sumber-MH