Dipancing Beberapa Pasukan Dan TFC Juga Jadi Pilihan Beliau

KUALA TERENGGANU: Bekas tonggak Kelantan, Shahrul Nizam Ros Hasni menjadi pemain kedua dilamar Terengganu FC (TFC) dalam mengh4rungi sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) dan Piala AFC musim depan.

Sebelum ini, TFC yang dibimbing Nafuzi Zain meng!kat bekas pemain sayap Pahang kelahiran Pulau Pinang, Faisal Abdul Halim selama dua tahun.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan Terengganu Football Club (TFC) Sdn Bhd hari ini, bekas pertahanan tengah skuad The Red Warriors dan tonggak kebangsaan Bawah 23 Tahun itu juga dir4ntai selama dua tahun.

“Kita mengalukan kehadiran pemain berusia 22 tahun itu, apa yang kita harapkan pemain yang lebih mesra dipanggil `Nijey’ itu dapat membantu TFC mengh4rungi sa!ngan Liga M yang pasti lebih menc4bar musim depan,” menurut kenyataan itu.

Sebelum ini pemain berketinggian 1.71 meter yang mula menyarung jersi negeri kelahirannya sejak 2018 juga dikatakan dipanc!ng beberapa pasukan lain, namun kejayaan skuad Penyu mara ke pentas Piala AFC mendorong pemain itu berkelana ke Terengganu musim depan.

Sementara itu, Nafuzi menjelaskan kelibat Shahrul Nizam sudah diint4i ketika pemain itu membarisi pasukan Kelantan dan skuad kebangsaan lagi.

“Dia ada pengalaman beraksi di peringkat domestik dan antarabangsa, jadi sudah tentu kehadirannya akan memperkuatkan lagi pasukan terutama selepas ketiadaan pemain berpengalaman Nasrullah Haniff Johan musim depan.

“Saya harapkan dia dapat segera menyesuaikan diri bersama rakan sepasukan sekali gus membantu TFC dalam sa!ngan Liga M dan Piala AFC, lagipun dia pemain berpotensi untuk diketengahkan,” kata Nafuzi.

Sumber-BH