Dua Perl4wanan Ini Mendapat Perhatian PM

KUALA LUMPUR: Aksi hangat Piala Sultan Ahmad Shah antara Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Kedah di Stadium Sultan Ibrahim, malam esok turut mendapat perhatian Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menerusi satu video di Facebook Liga Bolas3pak Malaysia (MFL), Muhyiddin mengucapkan selamat maju jaya buat kedua-dua pasukan itu.

“Saya juga nak mengucapkan selamat maju jaya kepada semua pasukan yang terbabit dalam Liga Super dan Liga Perdana yang akan bermula Sabtu ini.

“Selamat bert4nding dengan semangat kesukanan dan mudah-mudahan dengan cara ini sukan di negara ini terus bersem4rak,” katanya.

Selain itu, Perdana Menteri turut memberi harapan kepada penyokong untuk hadir ke stadium sekiranya k3s penul4ran COV!D-19 berjaya diturunkan pada masa akan datang.

“Mungkin juga di masa akan datang apabila keadaan mengizinkan, maka kita bolehlah membenarkan kehadiran penonton di stadium. Mungkin secara berskala kecil atau berperingkat jika k3s COV!D-19 dapat kita turunkan.

“Ini bagi saya amat penting supaya sukan bola s3pak yang merupakan sukan nombor satu di negara kita ini kembali semula gemilang dan penonton akan dapat terb4bit sama meraikan permainan bola s3pak yang menjadi satu kebanggaan bagi kita semua,” katanya.

Sumber BH