Dug4an Buat Sabah FC

KOTA KINABALU: Sabah FC sekali lagi dibel4sah t3ruk apabila t3was 6-0 di tangan Selangor FC yang bert4ndang ke Stadium Likas, dalam aksi Liga Super, malam ini.

Lebih meny3dihkan kek4lahan itu berlaku di gelanggang sendiri selepas dibel4sah dengan 4-0 di tangan UiTM FC di Stadium UiTM, Shah Alam pada 28 Ogos lalu.

Nasib mal4ng Sabah malam ini bermula seawal minit ke-22 apabila peny3rang Selangor, Ifedayo Omosuyi mer3mbat masuk hasil kesil4pan pemain Sabah yang ters4lah menghantar bola di hadapan gawang sendiri.

Bukan setakat itu, Ifedayo juga bijak mengambil peluang apabila menerima hantaran bola daripada rakan hingga berjaya menambah gol kedua untuk Selangor hanya berselang seminit daripada gol pertamanya.

Bersambung babak kedua, Sabah dit3kan lagi dengan gol keempat Selangor yang dicipta sebaik permainan bermula pada minit ke-46 melalui pemain Nor Hakim Hassan yang baru dimasukkan pada babak kedua.

Meskipun Sabah mula mengatur ser4ngan untuk mencari gol pada separuh masa kedua, namun tiada satupun cubaan yang membuahkan hasil.

Sebaliknya, Selangor sekali lagi berjaya mencipta gol melalui Danial Asri pada minit ke-74 dan Ifedayo melengkapkan hatrik pada minit ke-88.

Sumber-BH