Fazly akui terpikat

Kuala Lumpur: Tonggak baharu Selangor FC, Muhd Fazly Mazlan sedia mencurahkan pengalaman hampir sedekad di Liga Malaysia (Liga M) untuk membimbing majoriti pemain muda di dalam pasukan bagi sa!ngan musim depan.

Pemain pertahanan kiri itu yang menyertai Selangor FC dengan kontrak dua tahun mengakui terp!kat melihat kualiti pemain muda di dalam pasukan malah optimis mereka mampu mencab4r kejuaraan.

Dalam masa sama, pemain berusia 28 tahun ini mahu menaikkan semula kariernya apabila mengambil keputusan untuk bersama Selangor sambil turvt mahu membvru kembali tempat dalam pasukan kebangsaan.

“Daripada apa saya perh4tikan sejak ke sini, kualiti yang dimiliki sebahagian besar pemain muda Selangor di sini cukup bagus dan sememangnya ini satu perkara baik untuk pasukan.

“Saya akan cuba membantu mereka serta pasukan dengan segala apa yang termampu kerana saya berasakan pasukan ini ada potensi.

“Bagi sas4ran diri sendiri, saya berasakan ini waktu terbaik mendapatkan kembali tempat dengan pasukan kebangsaan jika mendapat minit permainan yang cukup di sini,” katanya.

Fazly mula menjadi perh4tian selepas mempamerkan prestasi cemerlang bersama Johor Darul Ta’zim II (JDT II) pada 2013 sebelum diserapkan ke JDT pada tahun berikutnya malah sering kali diletakkan dalam k3sebelasan utama dan turvt ber4ksi di Piala AFC.

Malah Fazly sering kali mendapat panggilan pasukan kebangsaan dari tahun 2015 hingga 2018 terutama pada pusingan kelayakan Piala Dunia 2018.

Selepas tujuh musim di Johor, Fazly dipinjamkan selama dua musim bersama Sri Pahang FC dari musim 2020 sebelum ke Selangor FC untuk musim baharu.

Di Selangor, dia dijangka akan bersa!ng dengan R Dinesh, Ahmad Zikri Mohd Khalili dan Azrin Afiq bagi mer3but posisi pertahanan kiri.

Sumber – HM