Hasil Pemerhatian Pengurus Sri Pahang FC

Melaka: Pengurus pasukan Sri Pahang, Dollah Salleh mengakui masih tidak berpuas hati dengan persembahan pasukan terbabit walaupun berjaya meng!kat Melaka United (MU) 0-0 pada aksi Liga Super di Stadium Hang Jebat , Paya Rumput malam tadi.

Katanya, bahagian ser4ngan dilihat tidak membantu menterjemahkan misi penting dalam perl4wanan berkenaan, justeru dia akan menilai semula peranan mereka terutama peny3rang import.

Menurutnya, jika perlu diganti beliau akan fikirkan namun ia akan dilihat dalam sesi latihan suntuk menjelang aksi berdepan Sabah.

“Syukur Alhamdulillah dapat satu mata dalam perl4wanan malam ini, namun corak permainan di lihat masih bawah kemampuan sebenar. Apapun terdapat peningkatan persembahan pasukan pada penghujung babak kedua menerusi kemasukan tiga pemain muda dalam perl4wanan berkenaan.

“Pada keseluruhan saya masih tidak berpuas hati. Malah saya pun masih belum melatih pasukan, hanya berada di bangku pemain memberi bimbingan dan arahan kepada pemain dalam perl4wanan ini,” katanya.

Baginya, pada aksi selepas ini, dia akan berusaha membentuk pasukan dengan lebih baik walaupun memiliki hanya satu hari sebelum pertemuan keempat liga.

Dalam perl4wanan berkenaan tiada kelibat pengendali Sri Pahang FC, Thomas Dooley dan penolongnya, Christophe Gamel dengan Dollah diberi tugas penting mengembalikan sentuhan pasukan berkenaan selepas dua kek4lahan berturut-turut skuad terbabit.

Turut bersamanya Ahmad Yusof sebagai penolong ketua jurulatih manakala Ahmad Shaharuddin Rosdi dan Sharulnizam Sahat selaku penolong jurulatih.

Sementara itu, jurulatih Melaka, Zainal Abidin Hassan berkata, dia juga mengakui kec3wa selepas der3tan peluang gag4l diterjemah dengan j4ringan.

Katanya, peluang keemasan yang diperoleh amat baik pada babak pertama dan kedua bagaimanapun ia gag4l dihasilkan dengan j4ringan yang amat penting untuk mengubah keputusan perl4wanan.

Justeru, dia akan memberi perhatian kepada usaha merob3k gawang l4wan ketika berdepan Terengganu pada aksi keempat di gelanggang l4wan 17 Mac ini.

Menurutnya, keseluruhan terdapat peningkatan menarik pasukan dalam perl4wanan ini dengan menguasai permainan termasuk barisan pert4hanan juga bertindak cemerlang.

Sumber MH