Idam Penjaring Terbanyak

PENY3RANG import Terengganu FC (TFC), Dominique Da Sylva berazam ingin kekal selaku penjaring terbanyak Liga Super musim ini sebaik sahaja sa!ngan kembali bersambung andai penularan wab4k Covid-19 di negara ini kembali pulih.

Sudah menjadi impian setiap pemain terutama yang menggalas tugas selaku peny3rang untuk merebut peluang menjadi penjaring terbanyak tidak terkecuali pemain kelahiran Mauritania ini yang kini berjaya mengumpul empat gol selepas tiga perlawanan.

“Saya tidak sangka dapat mempamerkan prestasi sebegitu. Empat jaringan yang diperoleh itu adalah hasil kerjasama rakan sepasukan juga.

“Sudah pasti, saya ingin terus optimis menjaringkan lebih banyak gol dalam perlawanan akan datang tetapi fokus utama saya untuk musim pertama ini biarlah terarah kepada pasukan dahulu dan tidak kira siapa pun yang meledak gol, asalkan kemenangan berpihak kepada kami.

“Cuma sekarang, apabila kami tengah bersemangat untuk terus beraksi, sa!ngan terpaksa ditangguh untuk sementara dan sudah tentu cab4ran utama adalah untuk pemain kekalkan prestasi.

“Saya tidak akan berputus asa, dan tetap bersemangat untuk kembali beraksi bagi mencipta lebih banyak k3jutan bersama pasukan,” katanya.

Tambah Da Sylva, apa yang membuatkan dia berasa cukup berbangga beraksi dalam Liga Malaysia buat kali pertama adalah penerimaan daripada peminat yang sentiasa memberi sokongan luar biasa walaupun dia baru sahaja hadir ke Malaysia.

Jelasnya lagi, keazamannya itu diperkukuhkan lagi dengan sokongan tidak berbelah bagi penyokong kepadanya sejak menyertui skuad penyu itu musim ini.

“Inilah bezanya yang saya rasai jika nak dibandingkan di kelab lama saya ketika di Vietnam, Cyprus dan Mesir iaitu sokongan luar biasa daripada peminat.

“Penyokong di sini begitu mengalu-alukan kehadiran saya dan walaupun saya baru lagi dalam Liga Malaysia, tetapi mereka begitu ghairah menyokong selain percaya akan kemampuan saya dan kerana itulah, saya tidak mahu mengec3wakan mereka.

“Ia membuatkan saya lebih fokus dan bersemangat untuk memberi kemenangan kepada pasukan dan tidak akan sia-siakan kepercayaan yang turut diberikan oleh penyokong,” jelasnya.

Pemain berusia 30 tahun itu dipilih beraksi bersama TFC untuk menggalas tugas di posisi ser4ngan bagi menggantikan Tchetche Kipree yang berhijrah ke pasukan Kedah musim ini.

Sumber – HM