Insiden M3ragut Ny4wa

Pasir Mas: Lelaki warga emas yang ced4ra par4h selepas gerai daging miliknya di Jalan Pasir Mas-Meranti, Kampung Pohon Buloh, di sini, dir3mpuh pemandu di bawah peng4ruh d4dah, semalam, meninggal dun!a hari ini.

Penjual daging, Ismail Yaacob, 63, m4ngsa kedua meninggal dun!a selepas pelanggannya, Noriza Zakaria, 28, m4ut di lokasi kejadian semalam.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, m4ngsa dibawa ke rumahnya di Kampung Mat Lazim atas permintaan keluarga selepas menerima rawatan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

“Bagaimanapun, keadaan m4ngsa semakin krit!kal dan disahkan meninggal dun!a di rumahnya oleh pegawai perubatan Klinik Kesihatan Meranti, di sini, pada 7.27 pagi.

“M4ngsa mengalami kec3deraan teruk di rusuk kiri, paru-paru, leher dan mengalami pend4rahan dalam kepala disebabkan rempvhan terbabit,” katanya.

Semalam, Harian Metro melap0rkan seorang lelaki berusia 29 tahun mer3mpuh gerai menjual daging menyebabkan seorang wanita m4ut manakala peniaga ced3ra par4h.

Susp3k yang memandu Perodua Alza dit4han polis dan kes disiasat di bawah S3ksyen 44 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan S3ksyen 15(1) Akta D4dah Berb4haya (ADB) 1952.

Mohamad Roy turut mengucapkan takziah dan bersimpati kepada kedua-dua keluarga m4ngsa di atas kejadian itu.

“Polis akan membuat sias4tan lanjut supaya individu yang bersalah mendapat tindakan yang setimpal atas perlakuannya yang mer4gut ny4wa orang awam.

“Saya menasihatkan setiap pemandu supaya lebih berhati-hati ketika di jalan raya dan mel4rang sekeras-ker4snya tindakan memandu dalam keadaan m4buk atau pengaruh d4dah yang bukan saja membah4yakan keselamatan diri malah orang awam,” katanya.

Sumber-MH