Insya-Allah Kita Akan Tudvh

Johor Bahru: Polis sedang melengkapkan kertas siasatan kes kem4langan kenderaan peronda polis (MPV) ketika mengejar penj3nayah di Jalan Kangkar Tebrau, Kampung Kangkar Tebrau, di sini, Ahad lalu sebelum diserahkan ke pejabat Timbalan Pend4kwa Raya.

Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, ketika ini pihaknya masih menjalankan siasatan berhubung kemal4ngan itu yang mengakibatkan seorang anggota polis m4ut.

“Kita tengah menyiapkan kertas siasatan dan akan dipanjangkan kepada Timbalan Pend4kwa Raya untuk mendapatkan arahan tudvh. Insya-Allah kita akan tvduh,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Johor, di sini, hari ini.

Pada Isnin lalu, polis berjaya menahan empat individu termasuk seorang wanita berusia 24 hingga 27 tahun itu dalam tiga serbvan di sekitar Kampung Melayu Seelong, Senai dan Kampung Melayu Pandan, di sini.

Kesemua mereka dir3man sehingga esok bagi siasatan lanjut mengikut S3ksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, S3ksyen 186 Kanun Kes3ksaan dan S3ksyen 15(1)(a) Akta Dad4h Berb4haya 1952.

Dalam perkembangan sama, Ayob Khan berkata, keadaan anggota yang ced3ra iaitu Lans Koperal Mohd Fadhirul Musa, 32, semakin pulih.

Katanya, anggota terbabit sudah sedar dan mula makan makanan lembut seperti bubur.

“Alhamdulillah, keadaan Mohd Fadhirul semakin baik… sudah boleh makan bubur, dia sudah sedar, Alhamdulillah,” katanya.

Harian Metro sebelum ini melap0rkan Konstabel Nicholester Dadup Unggat, 20, maut manakala rakan setugas par4h dalam kemal4ngan apabila MPV polis terbalik selepas berl4nggar dengan Perodua Aruz dipercayai ketika mengejar penj3nayah di Jalan Kangkar Tebrau, Kampung Kangkar Tebrau, di sini, kira-kira 5 pagi pada Ahad lalu.

Sumber-MH