Jadual Perl4wanan Yang Pasti Menambahkan Lagi Kemeriahan

KUALA LUMPUR: Selepas berehat lebih dua bulan, Liga Malaysia (Liga M) akhirnya kembali menemui penyokong bagi musim 2021 dan dijangka terus hangat sekalipun dilangsungkan dalam norma baharu dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ket4t dan tanpa kehadiran penyokong.

Berdasarkan jadual yang dikeluarkan Liga Bolas3pak Malaysia (MFL) hari ini, bukan satu tetapi dua perl4wanan bertaraf ‘blockbuster’ akan disajikan kepada penyokong sekali gus menambahkan lagi kemeriahan untuk perl4wanan pembukaan musim ini.

Aksi pertama sudah pasti membabitkan perl4wanan Sumbangsih yang menemukan juara Liga Super tujuh kali berturut turut, Johor Darul Ta’zim (JDT) bertemu naib juara Liga Super, Kedah Darul Aman (KDA) FC di gelanggang penuh ik0nik, Stadium Sultan Ibrahim.

Sa!ngan pada 5 Mac itu bukan setakat menawarkan piala untuk dir3but namun kedua dua pasukan juga ber3ntap untuk menjadi pasukan pertama meraih mata penuh dalam sa!ngan Liga Super musim ini.

Keesokannya, keterujaan penyokong khususnya Selangor dan Pahang pasti bercambah apabila dua pasukan yang dianggap ‘gerg4si’ iaitu Selangor FC dan Sri Pahang FC akan turun ber3ntap di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Tumpuan pasti terarah kepada perc4turan kedua-dua pasukan yang kini dibimbing pengendali baharu di mana The Red Giants mendapat sentuhan Karsten Neitzel manakala Tok Gajah mempert4ruhkan kepakaran Thomas Dooley.

Lain-lain pertembungan menyaksikan ulangan Liga Perdana musim lalu apabila juara Liga Perdana, Penang FC akan bertemu KL United sementara UiTM FC akan men3ntang Terengganu FC (TFC) dan Melaka United pula dijadual bertemu Sabah.

Lebih menarik juga untuk disaksikan adalah pert4rungan PJ City yang diperkuat dengan keseluruhan anak tempatan bertemu Perak yang diperkuat dengan empat pemain import setakat ini.

Bagi sa!ngan Liga Perdana, aksi yang dinantikan sudah pasti untuk melihat kemampuan Skuad Projek FAM-MSN yang akan memulakan aksi musim ini di tempat law4n bertemu skuad pembangunan, Terengganu FC II (TFCII).

Satu lagi pasukan yang dijangka turut menarik perhatian ramai, Kelantan FC pula akan memulakan misi ke Liga Super musim depan dengan men3ntang satu lagi skuad pembangunan, Perak II di laman sendiri.

Sumber BH