JDT II Semakin Berb!sa

Johor Bahru: Johor Darul Ta’zim II (JDT II) memastikan PDRM FC terus mer4na di kelompok bawahan liga selepas menang tipis 1-0 pada aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, malam tadi.

Kemenangan itu menyaksikan skuad Merah Biru bimbingan Rafael Gil Sanchez mel0njak ke tangga kedua liga selepas mengumpul 13 mata hanya ketinggalan satu mata di belakang pendahulu, Negeri Sembilan FC (NSFC).

Ini berikutan aksi Selangor FC II dan Sarawak United FC yang sepatutnya berlangsung petang tadi terp4ksa ditunda pada tarikh yang akan ditetapkan oleh Liga Bolas3pak Malaysia (MFL).

Dalam perl4wanan itu, JDT II yang turun tanpa kelibat kapten, Nicolas Fernandez selepas dig4ntung satu perl4wanan kerana mengut!p tiga kad kuning tidak berdepan mas4lah untuk menguasai posisi tengah menerusi gandingan pemain kacukan Malaysia – England, Stuart Wilkin, Kei Hirose dan Ahmad Asyar Hadi Mohd Ishak.

Perubahan Sanchez membuahkan hasil seawal minit keenam apabila bola um4anan Wilkin di sebelah sayap kiri menyaksikan Fernando Rodriguez yang tidak dik4wal mudah menol4k bola menew4skan penjaga gol, Muhamad Hamka Daud.

Rodriguez hampir mencipta gol kedua peribadi pada minit ke-26 selepas men4nduk bola kemas hasil sep4kan lintang Syazwan Andik Mohd Ishak tapi Muhamad Hamka tampak lebih bersedia apabila tangkas men4ngkap bola.

Bersambung babak kedua, pelawat tampak menguasai perl4wanan dalam usaha memburu gol penyamaan dengan bertindak melancarkan ser4ngan tetapi kekeb4lan bent3ng tuan rumah menyuk4rkan usaha mereka mencipta j4ringan sekali gus kedudukan kekal 1-0 hingga tamat perl4wanan.

Sumber MH