Jom Bantu Azizan

Melaka: Bekas peny3rang Melaka, Pulau Pinang dan Sarawak, Azizan Baba terk3jut der!ta hem4toma di paha kiri yang dialami kini disahkan mel4rat sebagai kans3r.

Dia yang baru saja menjalani pemb3dahan sebanyak dua kali di sebuah hospital swasta di bandar raya ini dalam proses pemulihan, bagaimanapun disahkan kans3r oleh pihak hospital kelmarin.

Menurutnya, dia yang turut terbabit dengan dua pemb3dahan mengeluarkan dar4h beku di Hospital Melaka Disember tahun lalu sememangnya tidak menduga kec3deraan hamstr!ng yang dialami beberapa kali pada Ogos 2020 menyebabkan ser4ngan hem4toma.

“Selepas pemb3dahan doktor memberitahu kemungkinan besar beralih kepada k4nser dengan perlu menjalani pemeriksaan lebih lanjut.

“Saya tidak mahu memikirkan perkara terbabit kerana apa yang penting saya kembali pulih daripada pemb3dahan dan pend3ritaan ini, bagaimanapun terk3jut dengan berita yang disahkan semalam,” katanya.

Dia terpaksa berulang alik bagi menjimatkan kos selepas perbelanjaan mencecah RM28,000 walaupun pada awalnya jangkaan kira-kira RM20,000 sahaja.

Sehubungan itu, mana-mana pihak yang ingin membantu bekas pemain terbabit boleh melakukan demikian di nombor akaun Maybank 154026372544 (Azizan Baba).

Sumber-MH