Jurulatih Melaka Akan Lakukan B3dah Sias4t

Melaka: Jurulatih Melaka United (MU) Zainal Abidin Hassan mengakui kec3wa selepas pasukannya sekadar seri 1-1 berdepan Sabah di Stadium Hang Jebat, Paya Rumput malam tadi.

Baginya, keputusan kurang member4ngsangkan terbabit antaranya atas faktor pemain gagal mengambil kesempatan di laman sendiri ketika mereka mengu4sai hampir keseluruhan aksi.

Katanya, law4n dilihat mengambil pendekatan bertahan namun mereka bijak meraih satu satu-satunya peluang terhidang dengan j4ringan pendahuluan pada minit akhir babak pertama sehingga pasukan tertekan walaupun mengu4sai permainan.

Malah kesilapan lambat menutup ruang menyebabkan l4wan meraih j4ringan dalam masa sama mereka gagal memanfaatkan peluang yang akhirnya menyebabkan pasukan tidak mampu meraih mata maksimum.

Menurutnya, tindakan l4wan berhimpun di kawasan mereka amat menyukarkan namun pemain masih mampu melakukan percubaan menerusi Sony Norde dan Alex Gonzales namun tidak disempurnakan dengan baik.

“Saya kec3wa dengan keputusan. Namun usaha pemain b4ngkit dan menekan l4wan amat baik sekali gus menyamakan kedudukan. Jika mereka lebih fokus tdak mustahil tiga mata mampu diperoleh.

“Justeru pendekatan terbaik akan diatur untuk menghadapi s4ingan berdepan PJ City pada 10 Mac ini. Sehubungan itu pemain harus meningkat keupayaan mereka dengan cepat kerana lima perl4wanan terdekat amat penting bagi mengelak kehilangan mata,” katanya.

Zainal berkata, dia akan melakukan bed4h sias4t terhadap keseluruhan persembahan pasukan kerana enggan lagi kec3wa dalam perl4wanan selepas ini.

Sumber MH