K3s Di Anggap Selesai

Hulu Terengganu: May4t lelaki ditemui dalam sebuah pacuan empat roda di ladang kelapa sawit di Kampung Cherang Nibung, Ajil, jam 5 petang, hari ini.

Ketua Polis Daerah Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daut berkata, m4yat lelaki berusia 31 tahun dipercayai pen4gih itu ditemui penternak lembu berusia 50 tahun yang sedang mencari haiwan peliharaannya.

Katanya, ketika ditemui, may4t terbabit berada di tempat duduk pemandu dalam keadaan reput dan kering.

“Kita percaya may4t lelaki berasal dari Kampung Tok Randok, Ajil, di sini, meninggal dun!a kira-kira tiga minggu lalu,” katanya pada sidang media di lokasi kejadian.

Katanya, polis percaya si m4ti adalah susp3k yang dibvru polis bers4bit kes kecur!an sebuah pacuan empat roda jenis Nissan Navara yang dilar!kan dalam perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hulu Terengganu, tiga minggu lalu.

Katanya, kenderaan milik abang ipar susp3k itu dilarikan ketika lelaki terbabit membawa susp3k ke IPD untuk diserahkan kepada polis berkaitan kes penyal4hgunaan d4dah.

Bagaimanapun, ketika lelaki terbabit berada di dalam balai, susp3k yang ditinggalkan dalam kenderaan itu bertindak melar!kan kenderaan terbabit.

“K3s berkenaan dibuka untuk sias4tan mengikut S3ksyen 379 Kanun Kes!ksaan kerana cvri kenderaan,” katanya.

Beliau berkata, susulan penemuan m4yat lelaki dan kenderaan terbabit, k3s berkenaan dianggap selesai.

Mohd Adli berkata, pihaknya masih menjalankan sias4tan dan setakat ini k3s diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut.

Sumber-MH