Haiyyaaa!!! Umur 20 Tahun Jadi Ibu Ayam

Seorang wanita berusia 20 tahun dipercayai menjadi ‘pembekal’ remaja untuk dijadikan m4ngsa s3ks warga Amerika Syarikat (AS), Russ Medlin, yang dit4ngkap di sini, Isnin lalu.

Medlin dit4han selepas dua remaja perempuan mend4kwa dia membayar mereka untuk melakukan hubungan s3ks.

Wanita berkenaan dikenali sebagai Ariyana Ahmad turut dipercayai bertindak sebagai ‘m4k ayam’ untuk pekerja s3ks bawah umur.

Medlin adalah pelanggannya sejak memasuki Indonesia tahun lalu.

Liputan6 melaporkan, Ariyana juga mengakui menerima keuntungan jutaan rupiah hasil kegiatannya itu.

Jurucakap polis Jakarta, Yusri Yunus berkata, sejak Februari lalu, Ariyana aktif menghantar gadis-gadis bawah umur mengikut permintaan Medlin.

Sehingga kini, kira-kira 10 gadis pernah bekerja dengannya.

“Sejak itu, dia menerima sekitar Rp 20 juta sebagai imbuhan membawa gadis bawah umur kepada Medlin,” katanya.

Yusri berkata, setiap minggu, dua atau tiga gadis akan dibawa bertemu Medlin.

“Kita masih teruskan sia4atan. Jika setiap minggu dua hingga tiga remaja dibawa, ini bermakna terdapat lebih 10 gadis menjadi m4ngsa lelaki berkenaan,” katanya.

Hasil penah4nan Medlin mendapati dia menjadi bvruan kerana terb4bit pen!puan mata wang kripto di AS.

“Selepas ditah4n, kami memeriksa identitinya dan mendapati dia turut dicari oleh agensi pengu4tku4sa undang-undang luar negara. Pihak polis juga mer4mpas wang tunai lebih AS$20,000 (RM85,000) daripada svspek,” katanya.

AFP melaporkan, laman sesawang negeri Nevada yang menyiarkan nama pes4lah s3ks menyenaraikan Medlin sebagai pes4lah ‘tidak p4tuh’ tahap dua yang bermaksud kedua paling ser!us, dengan alamat di Las Vegas.

Pada Disember lalu, Jabatan Keadilan AS berkata, tiga orang ditah4n atas tudvhan pen!puan sebanyak AS$722 juta (RM3 bilion) daripada pelabur yang terpikat dengan pendapatan lumayan hasil daripada bitco!n palsu.

Pend4kwa raya di AS menvduh Medlin mengetuai ‘BitClub Network’ (Rangkaian Kelab Bitcoin) yang mengambil wang daripada pelabur menerusi skim ‘p0nzi’ (cepat kaya) berteknologi tinggi.

Sumber-MH