KDA FC Berjaya B4ngkit Dihujung Perl4wanan

KUALA LUMPUR: Kedah terus meng3jar Johor Darul Ta’zim (JDT) di kelompok teratas Liga Super selepas berjaya b4ngkit dari ketinggalan untuk men3waskan Selangor 2-1 di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), sebentar tadi.

Lebih manis, dua j4ringan yang dihasilkan Kpah Sherman dan Kipre Tchetche dalam tempoh enam minit membolehkan Helang Merah mengumpul 16 mata untuk kekal di kedudukan kedua, satu mata di belakang JDT.

Bagi Selangor pula, ia satu keputusan yang meny3dihkan buat mereka yang dic4nang sebagai penc4bar kejuaraan musim ini selepas hanya mengumpul lapan mata dalam tujuh perl4wanan.

Lebih mengec3wakan apabila Red Giants terlebih dahulu berada di depan menerusi j4ringan Oliver Buff yang menyempurnakan hantaran Danial Asri pada minit ke-33.

Keb4ngkitan Kedah bermula pada minit ke-79 apabila Sherman menyamakan kedudukan menerusi sep4kan penalti selepas dia dij4tuhkan Tim Heubach.

Hanya enam minit kemudian, Tchetche mengec3wakan Red Giants di ‘kandang’ sendiri apabila mel3dak gol kemenangan Helang Merah selepas menyudahkan hantaran Azamuddin Akil.

Sumber BH