Berbekalkan Azam Dan Matlamat Ini Bersama Pasukan NSFC

Seremban: Pemain tengah berpengalaman, Annas Rahmat yakin dengan barisan pemain yang menganggotai pasukan Negeri Sembilan (NS), mampu meletakkan pasukan itu lebih menyerlah dalam sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim ini.

Malah, pemain berusia 26 tahun itu juga optimis skuad Hobin Jang Hobin berupaya untuk memberikan sa!ngan dan cab4ran lebih bermakna pada sa!ngan yang dijadualkan akan membuka tirainya 27 Februari ini.

“Saya yakin dengan perubahan yang dibuat Kelab Bola S3pak Negeri Sembilan (NSFC) kali ini apabila berjaya mendapatkan khidmat ramai pemain muda dan berpengalaman yang sebelum ini beraksi bersama pasukan Liga Super.

“Sebahagian besar pemain sudah membuktikan kemampuan masing-masing dengan pasukan yang mereka sertai sebelum ini.

“Justeru, kewibawaan mereka itu bakal meletakkan skuad Negeri Sembilan lebih berwibawa untuk berdepan cab4ran sekali gus berupaya membantu mencapai sas4ran yang ditetapkan,” katanya.

Annas yang beraksi bersama Melaka United (MU) musim lalu, antara pemain muda yang berjaya dilahirkan oleh Persatuan Bolas3pak Negeri Sembilan (PBNS) dan dia mula mendapat pend3dahan selepas menyertai skuad Piala Presiden negeri itu.

Bekas pemain skuad Harimau Muda B itu pernah bersama Negeri Sembilan dari 2016 hingga 2017 sebelum berpindah menyertai PKNS FC pada 2018 dan kemudiannya meneruskan kariernya dengan menyertai Petaling Jaya (PJ) City FC pada 2019.

Dia berazam untuk menggunakan pengalaman yang diperoleh di bawah bimbingan Zainal Abidin Hassan bagi memberi sumbangan terbaik kepada skuad bimbingan K Devan itu.

“Matlamat saya kali ini ingin memberikan sumbangan yang lebih baik kepada Negeri Sembilan dan akan membantu memastikan sas4ran layak ke Liga Super seperti mana yang ditetapkan itu dapat dicapai,” kata Annas yang pernah diberikan tugas mengg4las tanggungjawab selaku penolong kapten Negeri Sembilan sebelum ini.

NSFC dilihat serius untuk meletakkan kembali Negeri Sembilan sebagai penc4bar terkuat dalam sa!ngan Liga Perdana apabila melakukan perubahan besar dalam pembentukan pasukan itu apabila mengen3pikan kira-kira 85 peratus pemain musim lalu.

Sebelum ini, mereka telah meng!kat beberapa pemain baharu, antaranya pertahanan dari Selangor 2, Raja Imran Shah Raja Amin, tiga bekas pemain PJ City FC iaitu adik beradik R Barathkumar (peny3rang) dan R Aroon Kumar (pertahanan) serta Damien Lim (penjaga gol).

Turut di s4mbar NSFC ialah bekas Melaka United (MU), Saiful Ridzuwan Selamat (pemain tengah) dan Muhammad Ferris Danial Mat Nasir (peny3rang), selain itu, tiga bekas pemain Felda United iaitu Ahmad Tasnim Fitri Mohd Nasir dan Osman Yusoff yang kedua-dua mereka pemain pertahanan serta Mohd Muhaimin Mohamad (penjaga gol), selain pemain pertahanan Terengganu FC, Nasrullah Haniff Johan antara yang turut bersama NSFC, musim 2021.

Sumber-MH