Kehadiran Yang Ditunggu Sri Pahang FC

Kuantan: Penj4ring terbanyak tempatan Liga Perdana 2016 dan 2017, Abdul Malik Mat Ariff akan menjadi sandaran utama Sri Pahang FC dalam mengh4rungi baki s4ingan Liga Super musim ini.

Ketua jurulatih Sri Pahang, Dollah Salleh berkata, kehadiran Abdul Malik sememangnya dinantikan selepas persembahan h4mbar yang dipersembahkan peny3rang import pasukan itu.

“Saya bangga dengan Malik kerana walaupun sudah lama tidak bermain kerana mengalami peny4kit mist3ri dan baru dua hari bersama pasukan sebelum berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT).

“Kemasukan Malik pada babak kedua biarpun t3was 0-2 menyaksikan berlaku perubahan dalam pasukan terutama jent3ra ser4ngan.

“Sebenarnya, Malik memaklumkan hanya boleh bermain antara 10 hingga 15 minit tetapi saya beritahu khidmatnya diperlukan lebih awal.

“Ternyata, dia memberikan persembahan meyakinkan dan begitu juga kemasukan Ejat (Zuhair Aizat Mohd Nazri) yang turut membantu memperk4sakan pasukan terutama di bahagian tengah,” katanya.

Selepas sembilan perl4wanan, persembahan h4mbar yang dipersembahkan Sri Pahang ketika ini ialah ketumpulan jent3ra ser4ngan.

Dengan mempert4ruhkan dua peny3rang import musim ini iaitu Yevhen Bokhashvili dan Pedro Henrique, tiada yang boleh dibanggakan.

Ini kerana hanya satu daripada enam gol yang dihasilkan pemain ser4ngan yang menyaksikan Dollah mengharapkan pemain di posisi lain selaku penyumbang gol.

Namun, sekembali Abdul Malik dijangka mempert4jamkan kembali bahagian ser4ngan selain memperbaiki kedudukan dalam liga.

Sumber MH