Kejadian K3jam Berlaku Ditempat Kerjanya Sendiri

Sungai Petani: Pengusaha bengkel mengecat kereta ditemui m4ti dipercayai akibat dit3tak di hadapan bengkelnya di Jalan Anggerik, Bandar Amanjaya, di sini, awal pagi hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, pihaknya menerima panggilan pada 1.10 pagi memaklumkan penemuan m4yat lelaki berusia 33 tahun di lokasi.

Menurutnya, hasil pemeriksaan mendapati m4ngsa p4rah di kepala, lengan kanan, dada dan bahu.

“Siasatan awal mendapati m4ngsa dipercayai berl4ri ke ruang belakang dan mem3cahkan dinding papan untuk mel4rikan diri ke kedai besi bersebelahan.

“Kejadian dipercayai berlaku pada 12.30 tengah malam tadi meng3jutkan dua pekerja warga Bangladesh yang sedang tidur dalam bilik apabila terdengar bunyi bising dan dinding p3cah,” katanya dalam kenyataan, di sini.

Adzli berkata, dua pekerja asing itu ternampak m4ngsa jatuh di depan bilik berdekatan bilik air dan disyaki sudah men!nggal dun!a.

Katanya, berikutan itu, pekerja asing terbabit menghubungi majikan mereka untuk memaklumkan mengenai kejadian.

“Hasil pemeriksaan mendapati terdapat satu kesan tor3han pada bahu m4ngsa, satu kesan ced3ra pada dada dan lengan kanan serta kesan kec3deraan di atas kepala dipercayai akibat h4yunan s3njata t4jam.

“Selain itu, turut ditemui tatu pada lengan kiri m4ngsa tertulis angka 35, namun senjata disy4ki digunakan dalam kejadian itu tidak ditemui setakat ini,” katanya.

Menurutnya, semakan rekod mendapati m4ngsa mempunyai tiga r3kod je4ayah berkaitan Akta Kes4lahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (S0SMA) dan d4dah.

Katanya, m4yat 4angsa dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), d sini, dan kes disi4sat mengikut S3ksyen 302 Kanvn Kes3ksaan.

“Kita sedang menjalankan si4satan untuk mengesan susp3k yang dipercayai terbabit dalam kejadian,” katanya.

Sumber-MH