Sangat Berminat Untuk Menguji Pasukan KUFC

Kota Bharu: Pasukan Terengganu FC (TFC) menjadi uji4n terakhir buat Kelantan United (KUFC) sebelum tir4i s4ing4n Liga Perdana bermula 6 Mac ini.

Pengurus pasukan KUFC, Nik Khuzaimi Nudin berkata perl4wanan pem4nas badan itu akan berl4ngsung di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Terengganu malam esok.

Beliau berkata TFC di bawah bimbingan jurulatih Mohd Nafuzi Zain adalah kelab yang sangat berminat menguj! pasukan KUFC dalam tempoh persiapan pramusim sebelum kemp3n Liga Malaysia (Liga M) bermula.

“Perlaw4nan itu adalah 4ksi pem4nas badan terakhir kami sebelum bertol4k ke Selayang untuk perl4wanan pembukaan men3ntang Sarawak United di Stadium Majlis Perbandaran Selayang pada 6 Mac,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Nik Khuzaimi berkata sebelum ini pasukannya menjalani latih4n bersama-sama sebuah kelab Liga Super dan ia memberi nilai tambah yang baik daripada segi persiapan pasukan.

Keputusan perl4wanan malam esok tid4k penting, namun apa yang penting bagaimana ketua jurulatih, Akira Higashiyama dan pembantunya berupaya membentuk kombin4si pemain serta taktik4l dalam tempoh masa semakin singk4t.

Pihak pengurusan berharap perl4wanan persahabatan yang diatur ini dapat memberi pengalaman serta persediaan kepada pasukan dan barisan kejurulatihan untuk menyiapkan skuad terbaik pada s4ingan Liga Perdana nanti,” katanya.

Pada musim ini, KUFC melakukan romb4kan besar-besaran dengan mendapat sentuhan jurulatih Jepun, Akira Higashiyama dan diperku4t dengan kehadiran pemain import Gassama Alfusainey, Yuki Tanigawa, Shuhei Fukai dan bekas tongg4k skuad Piala Asia Jepun 2004 berusia 41 tahun, Masashi Motoyama.

Sumber MH