Kelantan FC S3kat JDT II

JOHOR BAHRU: Johor Darul Ta’zim II (JDT II) g4gal mengambil kesempatan beraksi di laman sendiri apabila diik4t 1-1 Kelantan FC pada aksi Liga Perdana di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, di sini, sebentar tadi.

Dengan keputusan itu, skuad kendalian Rafael Gil Sanchez kekal di tangga ketiga liga selepas mengumpul 15 mata manakala Kelantan FC berada di tangga keempat dengan himpunan 14 mata.

Walaupun skuad kendalian Rafael Gil Sanchez berada di tangga teratas liga namun ia hanya dipis4hkan perbezaan j4ringan dengan Negeri Sembilan FC (NSFC) yang kemungkinan akan mer4mpas semula kedudukan itu apabila berdepan Sarawak United malam esok.

Dalam aksi malam tadi, sebaik babak pertama bermula, tuan rumah mengua4ai permainan dan melakukan percubaan pertama pada minit kelapan menerusi remb4tan deras Mohamad Rafiefikri Rosman di luar kotak pen4lti namun dit4ngkap kemas Nik Mohd Amin Ahmad.

Selepas itu, remb4tan der4s Stuart John Wilkin pasa minit ke-13 dari luar kotak pen4lti turut masih belum mampu menew4skan Nik Mohd Amin.

Bersambung babak kedua, Wilkin terlepas peluang terbaik merob3k gawang The Red Warriors (TRW) pada minit ke-47 selepas menerima bola ump4nan kapten Nicolas Fernandez, namun bola remb4tan pemain kacukan Malaysia -England itu sedikit ters4sar.

Ser4ngan bertali 4rus tuan rumah akhirnya membuahkan hasil pada minit ke-59 berpunca daripada sep4kan lintang Wilkin membuka ruang buat Fernando Rodriguez yang meny3linap di celah pertahanan TRW sambil men4mpan bola sekali gus meng3lirukan Mohd Nik Amin yang sekadar melihat bola masuk ke gawang.

Bagaimanapun, pelawat b4ngkit menyamakan j4ringan pada minit ke-71 selepas bola ump4nan Yusri Yushasmadi membolehkan pemain gantian Nurshamil Abd Ghani yang tidak di k4wal mer3mbat leret men3waskan Haziq Nadzli untuk kedudukan muktamad 1-1.

Sumber BH