Kelantan United FC Terp4ksa Buat Romb4kan

Kota Bharu: Pengendali Kelantan United Football Club (KUFC), Akira Higashiyama berpuas hati dan gembira dengan kejayaan pasukan mengut!p tiga mata penuh men3ntang Skuad Projek FAM-MSN dengan kejayaan 3-0 di Stadium UiTM Shah Alam, Selangor, malam tadi.

Higashiyama dalam kenyataan kepada media hari ini berkata, kejayaan itu menaikkan moral pasukan menjelang perl4wanan g3tir bertemu Kuching City FC, Sabtu ini.

Ketua Jurulatih daripada Jepun itu berkata, pihaknya terp4ksa berk0rb4n banyak perkara dalam tempoh singkat bagi memastikan sang kijang hijau meneruskan rentak kemenangan.

“Saya berpuas hati dengan membawa pulang tiga mata penuh.

“Kita terp4ksa gunakan segala yang ada untuk terus mendaki carta liga, khususnya dalam perl4wanan melawan Kuching City FC nanti,” katanya.

Katanya, dia juga terp4ksa meromb4k semula senarai kesebelasan utama dalam perl4wanan semalam kerana ada pemain yang perlu dipertingkatkan prestasinya terutamanya Muhamad Juzaerul Jasmi dan pemain tengah, Muhamad Shahrul Hakim Rahim.

“Juzaerul dan Hakim berganding baik dengan rakan pasukan dan membantu kami memenangi perl4wanan malam tadi, mereka melaksanakan tugas dengan berkesan selain beri yang terbaik kepada saya dan pasukan.

“Saya juga gembira, pemain juga menunjukkan bekerjasama baik sehingga membantu penjaga gol, Mohamad Ramadhan Abdul Hamid membuat ‘clean she3t’ dalam penampilan sulungnya di perl4wanan Liga Perdana, musim ini,” katanya.

Terkini, KUFC menduduki carta ke lima dalam liga dengan 13 mata terkumpul.

Sumber MH