Kemasukan Pemain Baru Membuat Selangor Makin Berb!sa

KUALA LUMPUR: Kemasukan bekas peny3rang Perak, Shahrel Fikri Md Fauzi, Selangor kini boleh dianggap antara pasukan dengan jent3ra ser4ngan paling ‘meny3ngat’ dalam sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Berdasarkan statistik, The Red Giants memiliki tiga pengg3mpur berb!sa dalam kancah tempatan musim ini menerusi peny3rang import, Ifedayo Olusegun yang mel3dak 12 gol sekali gus muncul selaku penj4ring terbanyak Liga Super.

Shahrel pula mengesahkan status sebagai penj4ring terbanyak tempatan Liga Super apabila menyvmbat 10 gol selain mereka turut ‘menaikkan pangkat’ penj4ring terbanyak tempatan Liga Perdana, Danial Asri daripada Selangor II ke skuad utama musim depan.

Kombinasi gol tiga pemain ini menyaksikan mereka sudah mel3dak 28 gol sekali gus perkembangan ini sedikit sebanyak memberi petanda betapa Selangor wajar menjadi antara pasukan yang perlu diawasi musim depan.

Mengulas mengenai pemilihan Shahrel, Pengarah Teknikal Persatuan Bolas3pak Selangor (FAS), Micheal Feichtenbeiner menyifatkan pemain kebangsaan itu sebagai peny3rang yang ‘lengkap’ dan kehadirannya pasti dapat membantu pasukan.

Jelas pengendali dari Jerman itu, dia mendapati Shahrel adalah peny3rang yang paling menarik di negara ini dengan pemain itu sedang berada pada usia yang terbaik untuk terus berkembang.

“Ketika mengadakan perbincangan, saya dapat merasakan yang dia mahu terus menjadi bertambah baik dan di Selangor, kami memerlukan pemain sebegini yang sentiasa mahu menjadi yang terbaik.

“Dia juga boleh beraksi di mana-mana posisi ser4ngan seperti peny3rang tengah ataupun pemain sayap. Dia memiliki kualiti yang lebih baik berbanding pemain tempatan yang lain.

“Dengan adanya Ifedayo, Shahrel, Norhakim Hassan, Sean Selvaraj serta pemain senior lain termasuklah Danial, kita memiliki barisan ser4ngan yang baik,” katanya.

Sumber-BH