Kena Terima Dengan Hati Yang Terbuka

IPOH: Persatuan Bola S3pak Perak (PAFA) kekal dengan keputusan menggunakan logo baharu Perak FC untuk menghadapi sa!ngan Liga Malaysia musim ini meskipun menerima krit!kan daripada penyokong The Bos Gaurus.

Naib Presidennya Datuk Muhammad Yadzan Mohammad berkata keputusan itu dibuat berdasarkan persetujuan yang dicapai sebelum ini oleh kepimpinan tertinggi Perak FC.

“Kita akui penyokong ada hak untuk mengeluarkan apa jua pandangan, krit!kan dan cadangan tentang logo itu. Kita terima dengan hati yang terbuka.

“Cuma apa yang saya boleh maklumkan keputusan untuk menggunakan logo itu kekal setakat ini. Ini bukan kehendak saya tetapi ia telah dipersetujui oleh kepimpinan tertinggi yang menerajui persatuan sebelum ini,” katanya hari ini.

Pada 30 Januari lalu, Perak FC telah memperkenalkan logo baharu itu menerusi Instagram ‘peraktbgmy’ dengan mengetengahkan konsep ‘a new chapter begins, but the history remains’.

Logo itu menunjukkan imej seekor seladang putih di atas lapisan hitam dengan b!ngkai berwarna kuning dan ramai mempert!kaikan rekaan itu yang dianggap tidak kreatif.

Mengulas perubahan atau penambahbaikan terhadap logo itu, Muhammad Yadzan berkata perkara tersebut akan dibincangkan dengan pelbagai pihak termasuk kerajaan negeri sebelum sebarang keputusan dimuktamadkan.

“Kita akan pertimbangkan perkara ini cuma saya minta para penyokong bersabar sebab kita ada perkara yang lebih penting untuk diselesaikan terlebih dahulu terutama membabitkan proses penswastaan dan pemisahan antara kelab bola s3pak (FC) dan persatuan bola s3pak (FA),” katanya.

Ditanya mengenai gaji pemain Perak yang dikatakan tertvnggak sejak November tahun lalu, Muhammad Yadzan berkata beliau telah mengadakan perbincangan dengan pimpinan kerajaan negeri pada minggu lepas, bagi menyelesaikan permas4lahan itu daripada terus berlarutan.

“Kita yakin kerajaan negeri akan bantu dalam perkara ini dan setakat ini juga semua pemain memahami situasi yang berlaku dan bagi saya sendiri, saya harap mereka bersabar dan pasti kita akan selesaikan sebelum s3pak mula liga,” katanya. – BERNAMA

Sumber-BH