Kenapa Lah Buat Ibu Begitu-“Ibu Sampai Tr4uma”

POLIS men4han lelaki yang juga pen4gih dad4h semalam, selepas dia men4mpar dan memvkul ibunya di rumah mereka di Kangar, Sabtu lalu.

Dalam kejadian kira-kira 5 petang itu, susp3k berusia 28 tahun dipercayai mengamuk selepas permintaan dibelikan motosikal baharu tidak dipenuhi ibunya yang berusia 56 tahun.

Susp3k kemudian men4mpar ibunya yang bekerja sebagai pereka dalaman berkali-kali selain mengvgut, memvkul dan meny3ret mangs4 di lantai.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Wari Kiew berkata, m4ngsa kemudian membuat laporan sebelum susp3k dit4han di Kangar, semalam.

“Siasatan awal mendapati susp3k yang tidak bekerja datang berjumpa ibunya dan meminta sejumlah wang bagi membeli motosikal baru.

“Mngsa bagaimanapun memaklumkan tidak memiliki wang menyebabkan susp3k menvduh m4ngsa berb0hong dan bertindak men4mpar muka dan memvkulnya pada kepala, kaki dan tangan,” katanya ketika dihubungi di Kangar, hari ini.

Difahamkan, susp3k turut mengvgut m4ngsa selepas memvkulnya berulang kali.

Wari berkata, m4ngsa kemudian mendapat raw4tan di hospital.

“M4ngsa tidak mengalami kec3deraan serius, namun masih tr4uma dan ket4kutan akibat kejadian dipvkul susp3k yang juga pen4gih d4dah.

“Susp3k dir3man empat hari bermula hari ini, mengikut S3ksyen 323/506 Kanun Kes3ksaan kerana memvkul, menvmbuk dan mengvgut m4ngsa,” katanya.

Sumber-MH