Keputusan Dianggap Meng3jutkan Sri Pahang FC

KUANTAN: Kelibat Ketua jurulatih Sri Pahang FC, Thomas Dooley dan penolongnya, Christophe Gamel tidak akan dapat dilihat pada aksi Liga Super pasukan berkenaan berdepan Melaka United (FC (MUFC) di Stadium Hang Jebat, Melaka malam ini.

Sumber memberitahu, kedua-duanya direhatkan berikutan prestasi h4mbar skuad Tok Gajah apabila t3was dalam dua perl4wanan berturut-turut sebelum ini. Berikutan itu, tugas sebagai pengendali akan diambil alih sementara oleh pengurus pasukan, Dollah Salleh.

“Apa yang boleh saya katakan ialah Dooley dan Gamel tidak bersama Sri Pahang ke Melaka dan direhatkan buat seketika. Tugas Dooley akan diambil alih oleh Dollah pada perl4wanan malam ini dan diharapkan ia tidak menj3jaskan misi meraih tiga mata,” katanya.

Dalam dua aksi terdahulu, Sri Pahang FC t3was 1-3 kepada Selangor FC di Petaling Jaya, sebelum disululi 0-2 kepada Perak FC di laman sendiri.

Keputusan merehatkan Dooley dan Gamel itu dianggap meng3jutkan kerana s4ingan Liga Super baru saja memasuki dua perl4wanan.

Selain Dooley dan Gamel, Sri Pahang turut melantik Ahmad Yusof sebagai penolong ketua jurulatih manakala Ahmad Shaharuddin Rosdi dan Sharulnizam Sahat selaku penolong jurulatih.

Sumber BH