Kom3n Berbeza Terhadap Dua P3saing Harimau Selatan

KUALA LUMPUR: Pemilik Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim memberikan kom3n berbeza terhadap dua pesa!ng skuad Harimau Selatan dalam Liga Super – Selangor dan Kedah.

Kom3n itu disuarakan Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) ketika menjawab soalan dari peminat bola s3pak tanah air di ruangan Instagram Story miliknya, semalam.

Kom3n TMJ mengenai Persatuan Bolas3pak Selangor (FAS) tampak sedikit ‘p4nas’ apabila TMJ menyifatkan tiada yang akan peduli mengenai sejarah atau pencapaian l4mpau melainkan jika pasukan itu mencipta kejayaan baharu.

“Tiada siapa peduli mengenai cerita anda hingga anda menang,” tulis TMJ ketika beliau diminta memberi kom3n mengenai FAS.

TMJ sebelum ini pernah menc3tuskan perasaan kurang senang segelintir penyokong Selangor apabila tidak menyenaraikan The Red Giants sebagai antara penc4bar skuad Harimau Selatan dalam Liga Super musim ini.

Sebaliknya, beliau menyenaraikan Kedah, Terengganu FC (TFC) dan Pahang sebagai pasukan yang mampu menc4bar kejuaraan.

Justeru, tidak hairanlah apabila TMJ menyifatkan Kedah sebagai pasukan yang hebat dan kuat ketika diminta memberikan komen mengenai skuad Helang Merah itu.

Sumber-BH