Kom3n Pengendali JDT Kepada Natxo

JOHOR BAHRU: Natxo Insa perlu lebih berhati-hati dan tidak terlalu mengikut em0si.

Itu kom3n pengendali Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora terhadap hukvman pengg4ntungan dua perl4wanan dan denda RM10,000 ke atas pemain tengah JDT berkenaan yang diputvskan Jawatankuasa Tatat3rtib Persatuan Bolas3pak Malaysia (FAM) Khamis lalu.

Menurut Mora tindakan Insa meny3rbu Noor Azriel Baharudin sebelum menyentuh dada pengadil berkenaan menggunakan kedua-dua tangannya selepas perl4wanan men3ntang Perak FC pada 21 Mac lalu, tidak seharusnya berlaku.

“Saya tidak bersetuju dengan tindakan Natxo. Akibat tindakan itu dia dikenakan pengg4ntungan dan d3nda. Tapi tidak boleh sal4hkan Natxo sahaja. Apa yang pasukan lain lakukan kepada kami juga tidak baik.

“Sudah tentu kes4lahan terarah pemain saya. Dia juga tampak menerima keputusan itu dengan hati terbuka. Natxo akan kembali beraksi bersama JDT dan saya berharap ins!den itu tidak akan berlaku lagi. Kami tidak suka mempertik4ikan keputusan pengadil. Malah kami juga tidak gemar beraksi secara agr3sif terhadap pasukan l4wan.

“Apabila kami beraksi di padang, hanya satu sahaja matlamat utama kami iaitu bermain bola s3pak dan mempamerkan aksi tatkikal yang 4mpuh. Bukan turun beraksi untuk menimbul kek3cohan,” katanya

Mora yakin Natxo akan kembali beraksi dengan lebih mantap dan melupakan ins!den berkenaan.

Sumber BH