Luahkan Mora Terhadap Persembahan JDT

KUANTAN: Pengendali Johor Darul Ta’zim (JDT), Benjamin Mora gembira kelab itu mencatat kemenangan 2-0 ke atas Sri Pahang FC dalam s4ingan Liga Super di Stadium Darul Makmur, di sini, malam tadi.

Katanya, kemenangan itu memastikan skuad Harimau Selatan terus menerajui Liga Super selain mengekalkan r3kod tanpa k4lah selepas sembilan perl4wanan.

“Saya gembira dengan kemenangan ke atas Sri Pahang kerana tiga mata ini mengukuhkan lagi kedudukan JDT di persada liga hasil daripada komitmen semua pemain.

“Walaupun hanya menj4ringkan dua g0l, saya berpuas hati dengan prestasi dipersembahkan pemain kerana ada ketikanya kita mampu menj4ringkan lebih banyak g0l.

“Lebih-lebih lagi, Sri Pahang memberi s4ingan terutama pemain muda mereka. Namun, saya tetap gembira kerana misi membawa pulang tiga berjaya,” kata pengendali kelahiran Mexico itu.

Pada perl4wanan itu, g0l JDT masing-masing satu dij4ringkan oleh Leandro Sebastian dan Bergson Gustavo. Selepas sembilan perl4wanan, JDT mengut!p 23 mata hasil daripada tujuh kemenangan dan dua seri.

Mengulas kehadiran Safawi Rasid yang baru pulih daripada kec3deraan, Mora percaya peny3rang itu akan mempamerkan prestasi terbaik selepas ini.

“Sudah pasti Safawi yang terlepas beberapa perl4wanan akan dapat menemui rentak dan kini perlu bekerja k3ras untuk berada dalam kesebelasan utama,” katanya.

Sumber BH