Masih Belum Memuaskan Hati Beliau

Melaka: Kemenangan 2-1 Melaka United (MU) ke atas Kelantan FC pada aksi persahabatan di Stadium Hang Jebat, Paya Rumput semalam masih belum memuaskan hati jurulatih Zainal Abidin Hassan.

Katanya, Perintah Kaw4lan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kaw4lan Pergerakan Bersyarat (PKPB) nyata menjej4skan sesi latihan pemain sebelum ini namun dia akan meng3jar masa dalam membentuk pasukan persefahaman jitu menjelang aksi pertama men3ntang Sabah, Sabtu ini.

Menurutnya, walaupun kecergasan bukan pada tahap terbaik namun dia yakin pasukan akan berada pada tahap member4ngsangkan untuk aksi berkenaan kelak.

Baginya, apa yang penting perl4wanan itu menjadi pentas buatnya mengenal pasti kesebelasan utama selepas latihan gigih anak buahnya sebaik kembali di benarkan berlatih.

“Saya mencuba beberapa pemain terutama pada babak kedua dalam usaha memberi peluang pemain gantian tampil dengan keupayaan mereka untuk menc4bar rakan lain bagi mengisi tempat dalam kesebelasan.

“Justeru, sudah pasti pers4ingan s3ngit antara pemain amat diperlukan kerana ianya boleh membawa pulangan kepada barisan lebih mantap,” katanya.

Zainal berkata, keseluruhan pasukan hampir siap walaupun terdapat aksi turun naik pemain, namun menjelang tempoh beberapa hari lagi dia yakin semuanya lengkap bagi mel4yan Sabah di Paya Rumput.

Malah perl4wanan berkenaan juga menyunt!k motivasi semua pemain untuk gigih bers4ing kerana kemenangan terbabit meningkatkan moral anak buahnya untuk bertindak cemerlang.

G0l kemenangan MU pada aksi berkenaan dihadiahkan oleh Fakrullah Rosli pada minit ke- 14 dan m-43 sementara j4ringan saguhati pelawat hadir menerusi sep4kan pen4lti bekas pemain skuad Hang Tuah, Nurshamil Abd Ghani pada minit ke- 60 perl4wanan.

Sumber MH