Melaka United Berdepan Ris!ko Jika Isu Tersebut Tidak Selesai

Melaka United mahu menyel3saikan isu tungg4kan gaji yang dihadapi ketika ini secepat yang mungkin agar tidak mengg4nggu persiapan pasukan menj3lang s3pak mula sa!ngan Liga Malaysia musim ini.

Perkara ini dik0ngsikan oleh wart4wan The St4rs, T.Avineshwaran dimana Ketua Pegawai Eks3kutif (CEO) Melaka, Datuk Mohd Saiful Mat Sapri memberi jam!nan tersebut.

Melaka berdepan ris!ko dikenakan hukvman sek4tan perpindahan kerana kegag4lan mereka melun4skan tungg4kan gaji bekas pemain import dari Thailand, Narupon Putsorn Wild.

Skuad bimbingan Zinal Abidin Hassan itu telah melepasi tempoh 45 hari (bermula 12 November) selepas FIFA telah mengarahkan mereka untuk melangs4ikan tungg4kan gaji bekas pemain Buriram United itu sebanyak RM241,726.69.

Selain tungg4kan gaji Narupon, Melaka turut berhvtang dengan seorang lagi bekas pemain iaitu, pemain kacukan negara, Curran Singh Ferns.

Jawatankuasa Status FAM dalam mesyuaratnya pada Januari lalu telah mengarahkan Persatuan Bola S3pak Melaka United (MUSA) membayar tungg4kan gaji sebanyak RM97,500.00 kepada pemain tersebut.

Sumber-VocketFC