Melaka Buru Tiga Import Baharu

Melaka: Jurulatih Melaka FC (MUFC), Zainal Abidin Hassan tidak bimbang dengan bajet yang lebih rendah daripada musim lalu dalam merangka strategi pasukan di pentas Liga Malaysia 2021.

Menurutnya, dia percaya pengurangan terbabit sama sekali tidak akan memberi kesan, sebaliknya yakin dengan peruntukan yang diberikan untuknya berupaya menyediakan kesebelasan yang dapat memberi sa!ngan dalam aksi Liga Super musim hadapan.

Katanya, secara keseluruhan ramai pemain sedia ada akan kekal bersama pasukan selaras dengan keputusan pengurangan bajet pasukan yang diperuntukkan.

“Justeru, boleh dikatakan 70 peratus pemain dikekalkan dan kita juga turut mengenal pasti beberapa pemain baharu yang kini berada pada fasa rundingan akhir.

“Mereka termasuk bekas pemain kebangsaan dan ada juga pemain baharu yang diintai kini sedang dalam usaha men3mbusi skuad kebangsaan,” katanya.

Beliau berkata, gabungan pemain berpengalaman dan muda antara usaha membangunkan bakat-bakat baharu berpotensi.

Sementara itu, mengulas mengenai pemain import, Zainal memaklumkan pihaknya dan pengurusan bersetuju mengekalkan dua pemain import membabitkan Jang Suk Won dan Sony Norde, dengan menambah tiga import baharu untuk memperkuatkan pasukan.

Bagaimanapun, perbincangan sedang berjalan membabitkan import berkenaan dalam masa sama yakin senarai akan dilengkapkan selewat-lewatnya pada minggu hadapan.

Sumber-MH