Memberi Nafas Baharu Bola S3pak Melaka

PENGERUSI Melaka United Football Club Sdn Bhd, Datuk Seri Sulaiman Md Ali percaya KenTeam akan memberi nafas baharu dalam misi membawa Melaka United FC ke satu tahap dibanggakan khususnya dalam industri bola s3pak.

“Kehadiran KenTeam Sdn Bhd untuk bersama MUFC Sdn Bhd adalah bagi memperk4sakan lagi MUFC menjadi antara kelab yang lebih berdaya s4ing pada masa depan.

“Ini secara tidak langsung memberi nafas baharu kepada bola sep4k Melaka dalam misi membawa Melaka United FC ke satu tahap yang boleh dibanggakan khususnya untuk Melaka dalam industri bola s3pak.

“Semoga hubungan yang terjalin antara MUFC dan KenTeam katanya dapat terus diperkukuh demi membawa kemajuan bola sepak negeri Melaka,” kata Sulaiman yang juga Ketua Menteri Melaka.

Sulaiman berkata demikian selepas Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Melaka United Football Club Sdn Bhd dan syarikat pengeluar sarung tangan, KenTeam Sdn Bhd di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur.

Pada majlis itu, Melaka United FC Sdn Bhd diwakili Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Mohd Saiful Md Sapri manakala KenTeam Sdn Bhd diwakili Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Justin Lim.

Menerusi perjanjian itu, KenTEAM bakal memegang sejumlah saham syarikat MUFC dalam misi membawa bola sep4k Melaka ke tahap lebih baik pada masa depan.

Dalam pada itu, Justin Lim berterima kasih kepada Sulaiman yang memberikan peluang kepada KenTeam untuk menyertai Melaka United Football Club dan membantu menaikkan imej bola sep4k Melaka.

Katanya, KenTeam berminat selepas menilai potensi Melaka United FC sebagai antara kelab yang beraksi dalam Liga Super yakni s4ingan liga bola sep4k teratas negara yang berpotensi menjadi sebuah kelab bola sep4k yang diseg4ni dan terkemuka di negara ini.

Turut berlangsung pelancaran jersi ketiga Melaka United FC yang menggunakan warna biru berjalur serta pelancaran bas rasmi MUFC yang bakal digunakan skuad Hang Tuah tersebut.

Sumber SH