Membuktikan Beliau Tidak Terkesan Dengan Kec4man Sebelum Ini

KUALA LUMPUR: Safawi Rasid harus menjadi pemain paling gembira di sebalik kejayaan Johor Darul Ta’zim (JDT) menjul4ng Piala Sultan Ahmad Shah buat kali keempat berturut-turut, kelmarin.

Selain menjadi hadiah istimewa sempena sambutan hari lahirnya yang ke-24, aksi cemerlang dan satu g0l yang disumbangkan pemain kelahiran Dungun, Terengganu itu membuktikan dia tidak terkesan dengan kec4man yang diterima sebelum ini.

Safawi menjadi m4ngsa kec4man di media s0sial sebelum ini susulan dia tidak diberi peluang beraksi bersama skuad utama Portimonense selepas dipinjamkan ke kelab Portugal itu pada Oktober tahun lalu.

Keadaan itu menyaksikan pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim membuat keputusan dr4stik apabila memanggil semula Safawi kembali ke pangkuan Harimau Selatan untuk mengh4rungi aksi musim ini.

Walaupun sekadar mem4naskan bangku simpanan ketika hampir tiga bulan bersama Portimonense, ia sama sekali tidak menjej4skan sentuhan berb!sa Safawi apabila dia berjaya mencipta nama selaku pemain pertama membuka ‘akaun’ g0l dalam k4ncah Liga Malaysia (Liga M) musim ini.

J4ringan pada minit ke-35 dan membantu JDT menew4skan Kedah 2-0, kelmarin turut membuktikan bahawa keputusan Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ) memanggil Safawi pulang sebagai tindakan yang amat tepat.

Malah, perkataan “Alhamdulillah” yang ditulis Safawi di laman s0sial, Instagram bersama gambarnya meraikan g0l malam kelmarin cukup menggambarkan betapa gol itu penuh bermakna buat dirinya dan JDT.

Sumber BH