Mend4kwa Dic4bul Pendakwah Selebriti

Petaling Jaya: Pendakwah selebriti yang dit4han polis kes dakw4an mer0gol seorang gadis di Shah Alam pada minggu lalu, dit4han sekali lagi oleh sepasukan polis daerah ini atas dakw4an menc4bul.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, polis menerima laporan daripada seorang wanita berusia 22 tahun pada 3.51 petang semalam, mend4kwa dic4bul lelaki berusia 25 tahun yang juga pendakwah selebriti.

Katanya, Dalam kejadian kira-kira 1 pagi pada 17 Oktober lalu, penuntut kolej swasta itu dipelawa susp3k ke rumahnya di Damansara Perdana, untuk mengajar mengenai pemasaran perniagaan.

“Semasa di rumah susp3k, m4ngsa dic4bul selain turut dipaksa melakukan s3ks or4l.

“Berikutan kejadian itu m4ngsa mengalami tr4uma dan kini mendapat raw4tan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM),” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bertindak atas laporan, beliau berkata, pihaknya men4han susp4k bagi membantu sias4tan mengikut S3ksyen 354 K4nun Kes3ksaan.

Katanya, susp3k masih di4ahan r3man bers4bit lap0ran kes r0 gol yang diterima Balai Polis Seksyen 6, Shah Alam dan akan berakhir esok.

Harian Metro sebelum ini melaporkan, pendakwah selebriti dit4han polis bagi membantu sias4tan kes d4kwaan mer0 gol seorang gadis, tahun lalu.

Susp3k dit4han kira-kira jam 11 malam pada 26 November selepas tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam.

Berdasarkan lap0ran m4ngsa yang berusia berusia 23 tahun, dia dipercayai keluar dengan susp3k yang dikenali menerusi Instagram kira-kira 8 malam, 11 September tahun lalu.

Susp3k pernah menyertai sebuah rancangan realiti keagamaan pada 2016 sebelum popular sebagai penyanyi dan pelakon.

Sumber-MH