Negeri Sembilan FC Berjaya T3bus Kekecew4an

SEREMBAN: Negeri Sembilan FC (NSFC) kembali mendapat rentak terbaik apabila mel4kar kemenangan 2-1 ke atas Kelantan FC dalam s4ingan Liga Perdana di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, di sini, sebentar tadi.

Kemenangan kelima daripada lapan perl4wanan itu sekali gus men3bus kekec3waan mereka selepas t3was kepada Kelantan United FC, 2-3 dalam perl4wanan sebelum ini di gelanggang sama.

Dalam aksi malam tadi, NSFC terlebih dulu berada di depan menerusi j4ringan kapten pasukan, Mohamad Zaquan Adha Abd Radzak pada minit keempat. J4ringan itu jelas menaikkan semangat pemain dalam usaha mereka mel4kar kemenangan.

Pada minit ke-18, anak buah K Devan berpeluang melebarkan lagi jur4ng g0l, namun percubaan l3ret dari luar kotak pen4lti oleh Thierry Akono diselamatkan Mohd Farizal. Usaha Kelantan untuk menyamakan kedudukan tidak tercapai sehingga berakhir babak pertama.

Bersambung babak kedua, Kelantan FC dilihat memperkemaskan semula gerakan mereka dan usaha itu membuahkan hasil apabila Mario Arques menj4ringkan g0l penyamaan pada minit ke-54.

Kedudukan itu bagaimanapun tidak bertahan lama, apabila Zaquan Adha sekali lagi memper4gakan aksi mantapnya apabila bola sep4kan l3ncong dari jarak 25 meter sebelah kiri pintu g0l pelawat men3rjah penjuru kanan untuk g0l kedua NSFC pada minit 69.

Anak buah Marco Ragini terus berusaha untuk sekurang-kurangnya meraih satu mata tidak kesampaian apabila kedudukan 2-1 yang menyebelahi tuan rumah kekal sehingga ke wisel penamat.

Sumber MH