Negeri Sembilan FC Dilihat Seperti Hil4ng Rentak

Seremban: Negeri Sembilan FC (NSFC) gagal memanfaatkan kelebihan beraksi di lam4n sendiri apabila ter!kat tanpa j4ringan dengan Kuching City FC dalam s4ingan Liga Perdana, di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, hari ini.

Skuad Hobin Jang Hobin seperti hil4ng rentak apabila tidak banyak percubaan tepat dan merb4haya dapat dilakukan.

Kuching City berpeluang menj4ringkan gol pertama pada minit ke-13, namun sep4kan dilakukan pemain tengah, Mohamad Rafiq Shah Mohamad Zain dari dalam kotak pen4lti lem4h sekali gus mudah buat penjaga gol Negeri Sembilan Mohd Muhaimin Mohamad menyelamatkan g4wang.

Kedua-dua pasukan dilihat berusaha keras untuk mendapatkan g0l dan pemain mereka saling melakukan ser4ngan dalam kawasan g0l masing- masing.

Bagaimanapun barisan depan kedua-dua pasukan gag4l mem3cah kebvntuan apabila babak pertama berakhir tanpa j4ringan.

Bersambung babak kedua, jent3ra ser4ngan kedua-dua pasukan dilihat memantapkan ser4ngan mereka dan saling melakukan ser4ngan dengan beberapa percubaan ke dalam kawasan pintu g0l.

Minit ke-63, percubaan pemain tengah tuan rumah, R Barathkumar dari jarak kira- kira 25 meter gag4l menghasilkan g0l apabila bola dapat dit4ngkap kemas penjaga g0l pelawat. Mohd Iqbal Mohd Suhaimi.

Kuching City mendapat sep4kan penalti selepas pertahanan tuan rumah, Nasrullah Hanif Johan tersentuh bola dalam kawasan kotak pen4lti pada minit ke-75, bagaimanapun Mohd Muhaimin bertindak cemerlang apabila berjaya men3pis bola sep4kan Bryan Jones Anicezio itu sekali gus terselamat pintu Negeri Sembilan.

Pemain berpengalaman pelawat Joseph Kalang Tie berpeluang mem3cah kebvntuan namun percubaannya dari dalam kotak pen4lti tepat ke arah Mohd Muhaimin.

Kedua-dua pasukan terus buntu mencari g0l apabila perl4wanan berkesudahan seri tanpa j4ringan.

Sumber MH