Nombor Ker4mat Bukan Lagi Milik Luqman

KUALA LUMPUR: Jersi ‘nombor 9’ KV Kortrijk dikhabarkan tidak lagi menjadi milik peny3rang muda sensasi negara, Luqman Hakim Shamsudin.

Ia selepas paparan senarai pemain kesebelasan utama KV Kortrijk ketika men3ntang Charleroi dalam sa!ngan Liga Belgium baru-baru ini menunjukkan jersi berkenaan digunakan Teddy Chevalier.

Chevalier yang kembali menyertai kelab Belgium berkenaan tahun ini, menyarung jersi itu dalam perl4wanan yang berlangsung pada Sabtu lalu selepas sebelum ini menyarung jersi nombor 34.

Difahamkan pertukaran nombor itu dibuat sebagai memberi penghormatan kepada Chevalier yang dianggap pemain legenda pasukan itu.

Menurut laporan, Chevalier pernah membuat 176 penampilan bersama Kortrijk dan menj4ringkan 53 gol serta menyumbang 37 bantuan jar!ngan.

Ini adalah kali ketiga dia menyertai KV Kortrijk sepanjang kerjayanya selepas kali pertama pada 2013 hingga 2015 dan kali kedua pada 2017 hingga 2019.

Jadi tidak hairanlah pemain veteran berusia 33 itu diberikan penghormatan untuk menggunakan nombor ker4mat bagi seorang peny3rang.

Selain itu, terdapat d4kwaan bahawa Luqman akan menggunakan jersi baharu bernombor 99.

Sumber-BH